Bagaimana untuk mendapatkan Visual Studio 2008 ?

Pasti anda tertanya-tanya, bagaimana caranya untuk mendapatkan Visual Studio 2008 yang mana di dalamnya terdapat

  • Visual Basic 2008
  • Visual C# 2008
  • Visual C++ 2008
  • Visual Web Devaloper
  • Microsoft SQL Database
  • Dan lain-lain komponen

Visual Studio 2008 Express Edition – ini adalah fail image DVD dalam bentuk .iso (~870MB)

Visual Basic 2008 Express Edition – Installasi secara atas talian (online) (2. 58MB)

untuk versi yang lain, anda boleh melayari website Visual Studio Express iaitu:

http://www.microsoft.com/express/download/

semuanya adalah PERCUMA!!!

Ini link untuk download Visual Studio 2008 Trail (percubaan sehingga 90 hari) (3.3GB)

Ini pula link untuk tutorial ‘Introduction to Visual Basic 2008 Express Editio’ dari Microsoft

Selamat Memuaturun!!!!

~ oleh interferens di Disember 7, 2007.

11 Respons to “Bagaimana untuk mendapatkan Visual Studio 2008 ?”

  1. terima kasih!

  2. eh lupa pulak nak tanya..

    adakah link (Visual Basic 2008 Express Edition) tu hanya valid 30 hari saja ? atau 90 hari ?
    atau pun free sampai bila2 ? huhu..
    terima kasih..

  3. eh tapi, yg Visual Basic 2008 Express Edition tu valid sampai bila ?

  4. Visual Basic 2008 Express Edition adalah perisian percuma dari Microsoft, jadi ia boleh dikatakan sah (valid) sampai bila-bila atau apa bila diberitahu kelak🙂

  5. Semua yang ada Express kat hujung dia tu FREE jer.. boleh guna bila2 masa dan nak develop apa sahaja… jual pun boleh per.. Tu ler, sapa2 yang nak start belajar VB nie.. elok benar lah start yang terbaru punya iaitu VB 2008 nie.. tak rugi. Lagipun VB6 dah tak disokong oleh Microsoft dah… so, takde dah upgrade ke versi selanjutnya…😀

  6. betul tu lanog

  7. visual studion 2008 dengan vb6 coding berapa peratus berubah. yang express edition tu complete tak sbb takut ada yang takde.

  8. berapa peratus berubah dari vb6 ke vb2008 tu tak sure la pulak..hampir 80% kot…konsep pun dah lain…tapi kalau dah mahir vb6 tak de la masalah sangat nak lompat ke vb.net nie…tapi kena belajar dari asas semula la..

  9. x ble nk lompat lg.kne merangkak dlu.huhu… ;p

  10. apsat aku ade notepad aje bila extract??
    UDF tu mende???

  11. ops…sori…
    xprasan format .iso
    my bad..my bad…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: